Kiddy fashion

De geschiedenis van de sokken

Geplaatst op

Sokken zijn overal en worden overal ter wereld gedragen. Ze hebben lange geschiedenis. In deze blog speuren we naar sokken in de wasmand van de tijd. We raden Tommy Hilfiger sokken aan, omdat ze een mooie ontwerp hebben dat modieus is en omdat ze heerlijk zitten. Twee belangrijke eisen aan sokken! Lees snel over de geschiedenis.

Oudste sokken

In de steentijd waren er al sokken. Deze waren gemaakt van steen. Nee, eigenlijk niet. Ze werden gemaakt van dierenhuiden. Daar kreeg je dus zweetvoeten van. Waarschijnlijk, maar dat weten we niet zeker, omdat er geen teksten bestaan uit de Steentijd. Zover we nu weten. De sok zoals wij die kennen dateert uit de Romeinse tijd. “Rare jongens, die Romeinen”, moeten de mensen in die tijd gedacht hebben. Maar zo raar waren ze niet, want het zit natuurlijk een stuk fijner, sokken gemaakt van fijne stoffen. Hoewel we dat niet zeker weten. Behalve als je ooit sokken gemaakt van dierenhuiden hebt aangehad, bijvoorbeeld in het kader van een thematisch feest waarbij Steentijdkleding verplicht was.

De sok wordt volwassen

Met de tijd wordt de sok volwassen, ze nemen toe in luxe en de adel gaat er prat op sokken te dragen van luxe stoffen. Dat doen ze nog steeds trouwens, maar dat terzijde. Een goed jaar voor de sokken was het jaar 1589, niet omdat toen de Russische regering het patriarchaat van Moskou instelde (in het patriarchaat was het bijzonder koud en de Russen daar hielden veel van sokken). Juist vanwege de uitvinding van de breimachine door William Lee (UK). Zo konden sokken veel sneller gemaakt worden.

Materialen

De sok werd eerst van dierenhuid gemaakt. Daar komt ook de benaming zweetsok vandaan. Daarna was wol een populair materiaal. Later was de katoenen sok heel populair. Dat is hij nog steeds. Ben je ook zo blij dat we tegenwoordig lekkere zachte sokken hebben en hou je van modieuze sokken? Dan moet je echt eens gaan rondshoppen bij de betere sokkenshop.

Meer ontdekken?

Wil je meer lezen over kleding? 10 tips over het ontwerpen van je eigen shirt? Er achter komen waarom patches belangrijk zijn voor bikers? Geef je dan over aan je nieuwsgierigheid en lees onze blogs.

Gerelateerde berichten

Waarom een polo bedrukken geen goed idee is?

De reden waarom een polo bedrukken geen goed idee is, laat zich raden: het is namelijk een geweldig tof idee! Want wat is er nu leuker dan je eigen...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je kan doen om je kids leuk aan te kleden.

Contactgegevens

Via info @ kiddyfashion.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden