Kiddy fashion

Waarom zijn patches belangrijk voor bikers?

Geplaatst op

Motorclubs hebben verschillende manieren om zich te onderscheiden en een daarvan is het systeem van biker patches. Via patches kunnen ze elkaar herkennen en een hiërarchie in de club aangeven, zo zijn er verschillende functies: president, adjudant etc. Ook kun je vaak aan de patches zien van welke chapter de bikers zijn en waar ze vandaan komen. Verder zien we vaak patches met daarop de naam van de biker. Er is een kleine groep motorclubs die hun patches als zeer belangrijk zien, zelfs zo belangrijk dat je ze moet verdienen door inwijding. Het is dus een verworven recht deze patches te mogen dragen en het wordt dan ook niet gewaardeerd als je er mee rond gaat rijden of lopen zonder dat je lid bent van de desbetreffende motorclub en ze daadwerkelijk verdiend hebt. Je kunt natuurlijk ook zelf een motorclub oprichten en patches ontwerpen. Patches zijn ook leuk voor kinderen, waarbij het imago van de biker dan een belangrijke rol speelt. Het is vooral fun, stoer en schattig om een patch voor ze te ontwerpen.

Zelf een club oprichten

Er zijn veel motorrijder in Nederland, in 2017 waren het er 1,7 miljoen! Dat is een bijzonder groot aantal. Het is niet verwonderlijk dat een aantal motorrijders in ons land een club willen oprichten. Hoe tof is het dan om patches te laten maken waarbij je uitdrukking geeft aan de eenheid binnen de club. Misschien heb je wel iemand die de financiën beheert of de plannen voor de club uiteenzet, dan kun je daar ook patches voor maken, om zo de verschillende rollen van de clubleden te benadrukken.

Grafisch interessant

Met patches kun je niet alleen heel functionele dingen doen, ook grafisch kun je je lekker uitleven als het om patches gaat. De meest kleurrijke ontwerpen sieren de jackets van de motorrijders in ons land. Wat zijn interessante ideeën:

Vlaggen, skulls, logo’s, symbolen, namen van steden

Helemaal afhankelijk waar je vandaan komt en wat de identiteit van de club is, kies je voor die ontwerpen die uitdrukking geven aan de spirit van de club. Je hebt christelijke clubs, rock n’ roll clubs (al dan niet christelijk) en bijvoorbeeld motorclubs rond een bepaald soort motormerk. Deze aspecten kunnen dus verwerkt worden in logo’s met behulp van tekens en symbolen. Voor deze dingen kun je je laten inspireren door de traditie van je motorclub, de lokale setting van de omgeving waar je woont, bijvoorbeeld door een lokale zegswijze opnemen in je pacht. Ook zien we vaak skulls, logo’s en namen van steden terugkomen in de ontwerpen voor patches.

Conclusie

Patches zijn leuk om te ontwerpen en geven direct een bepaalde uniciteit weer. Zo ontstaat er echt een visuele eenheid waardoor jouw motorclub goed naar voren komt. Natuurlijk zijn biker patches ook erg stoer en leuk voor op kinderkleding.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je kan doen om je kids leuk aan te kleden.

Contactgegevens

Via info @ kiddyfashion.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden