Kiddy fashion

10 tips bij het ontwerpen van je eigen T-shirt

Geplaatst op

Ben je van plan je eigen kleding te bedrukken? Het uiteindelijke resultaat kan niet altijd overeen komen met het prachtige ontwerp dat je op papier had uitgewerkt. We geven je 10 tips waardoor je een beter eindresultaat krijgt.

Neem de tijd

Tijdsdruk bevordert de creativiteit vaak niet, het kost tijd om met een origineel idee te komen. Neem daarom ook de tijd bij het ontwerpen van een shirt of trui. Wandel een rondje in de natuur om je gedachten de vrije loop te laten gaan en slaap er eens een nachtje over.

Visualiseer je ontwerp

Heb je een leuk idee opgedaan? Bedenk alvast hoe dit zal staan op een trui of shirt. Zo krijg je een beter beeld of je nieuwe ontwerp ook daadwerkelijk past bij de kleding die wilt laten drukken.

Hou het simpel

Een uitgebreid design kan er heel gaaf uitzien. Maar tegelijkertijd zijn de meest briljante ontwerpen vrij simpel. Kies dan ook voor het meest eenvoudige ontwerp van de boodschap die je op de kleding wilt hebben. Hierdoor is de kans groter dat je doel wordt bereikt.

Kies de juiste kleur

De beste ontwerpen maken gebruik van complementerende kleuren of juist contrasterende kleuren. Sommige creaties komen gewoon niet goed uit de verf door het kleurgebruik. Zo past bruin slecht bij geel en gaat paars meestal niet samen met blauw.

Zorg voor een bruikbaar ontwerp

Heb je een prachtig design uitgewerkt op papier? Heel goed natuurlijk, maar hoe krijg je het bij de drukker? Probeer je ontwerp digitaal uit te werken, zodat je het rechtstreeks naar een drukkerij kunt sturen. Geschikte programma’s zijn bijvoorbeeld Adobe Photoshop of Illustrator.

Kies een professionele drukkerij

Wil je een trui, shirt of hoodie bedrukken? Kies voor een ervaren en professionele drukker. Ze hebben vaak veel ervaring en kunnen meteen aangeven wat wel en niet mogelijk is. Lees van tevoren even een aantal recensies om na te gaan hoe flexibel en servicegericht de drukkerij is.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je kan doen om je kids leuk aan te kleden.

Contactgegevens

Via info @ kiddyfashion.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden