Kiddy fashion

Vanaf welke leeftijd mag een kind oorbellen?

Geplaatst op

Wanneer kinderen ouder worden hebben ze interesse in allerlei andere dingen, ze veranderen steeds van wat ze leuk vinden, maar op een gegeven moment gaan ze vragen of ze sieraden mogen. Hoe kun je dan leuk decoreren? Meisjes bijvoorbeeld vinden het leuk om oorbellen te hebben. Maar wanneer mag je nou werkelijk je kind oorbellen door laten schieten, welke leeftijd zit hier meestal aan vast? Dit nemen we allemaal met je door in deze blog.

Wanneer mag je oorbellen in laten schieten bij je kind?

Het hangt helemaal van de juwelier af wanneer je kind genoeg is om oorbellen door geprikt te krijgen. Dit lijkt een beetje vreemd, maar het heeft gewoon met policy van de juweliers te maken. Wettelijk gezien is er niets over opgesteld. De grote juweliers doen het al vanaf 3 maanden. De kleinere, zelfstandige juweliers doen het pas vanaf een jaar of vijf. Onze mening is dat je kind zelf moet kunnen beslissen of het oorbellen wil ja of nee. Een baby van 3 maanden kan het nog niet aangeven, misschien houdt het kind wel helemaal niet van oorbellen als het ouder is. We raden dus aan om oorbellen te laten schieten met een jaar of vijf / zes.

Wat is een leuk? 

Oké je kind wil graag oorbellen en heeft dat dus zelf aangegeven. Wat kun je dan doen? Het leukste is dan om zilveren oorbellen te kopen. Deze zijn niet heel erg duur en dat maakt het dus ook wat veiliger, want kinderen spelen natuurlijk nog buiten en het kan zijn dat ze sieraden verliezen. Dus goud of platina zullen we nog maar niet aan beginnen. Zilver is erg leuk, want dat staat bescheiden en past bij alle soorten kinderkleding 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden