Kiddy fashion

Hoe vind je de beste kleding voor je kind?

Geplaatst op

Op jonge leeftijd doet kleding er nog niet veel toe. Toch kan de kleding die je kind draagt veel invloed hebben op hun stemming! Het belangrijkste hierbij is dat kinderen zich comfortabel voelen in de kleding die ze dragen, zodat ze lekker zichzelf kunnen zijn. Bovendien zorgt comfortabele kleding ervoor dat kinderen zich zelfverzekerder voelen. Daardoor zullen ze minder angstig zijn voor bepaalde situaties: zo wordt een bezoekje aan tandarts Bos en Lommer bijvoorbeeld een stuk makkelijker voor ze!

De invloed van kleding op kinderen

Als ouder van een jong kind zul je waarschijnlijk nog de kleding van je kind uitzoeken. Al zullen jonge kinderen pas in hun tienerjaren echt geïnteresseerd raken in mode en het ontdekken van hun eigen stijl, kunnen kleding ook al in de jonge jaren effect hebben op hun gedrag en stemming. Zo hebben vooral de kleuren van kleding effect op ons. Zo zorgen blauwe kledingstukken ervoor dat we ons kalmer voelen, terwijl zwarte kleding juist sneller leidt tot boosheid of agressie. 

Zorg dat kinderkleding comfortabel zit!

Wij zullen je niet vertellen wat voor kleding je voor je kind moet kopen, dat mag je lekker zelf weten. Het is echter wel belangrijk dat jouw kind zich comfortabel voelt in de outfits die ze dragen. Als jong kind zijn ze waarschijnlijk veel buiten en rennen ze graag rond. Daarom is het belangrijk dat ze makkelijk kunnen bewegen in hun kleding. Bovendien worden kinderen snel vies en moet de kleding daar goed tegen kunnen, met name flink veel wasbeurten!
Wist je dat comfortabele kleding ook helpt bij het oproepen van zelfverzekerdheid en het tegengaan van angst? Als je ergens bang voor bent kan dat worden versterkt door oncomfortabele kleding. Zo werkt het ook andersom: door prettige kleding te dragen zit je beter in je vel en zul je je iets minder angstig voelen. Dit werkt dus ook zo voor je kind! Zijn ze bijvoorbeeld erg bang voor de tandarts Bos en Lommer? Op de dag van de afspraak bij tandarts Bos en Lommer stop je ze in hun favoriete of comfortabele kleding waar zij zich goed in voelen. Je zult merken dat de afspraak bij tandarts Bos en Lommer dan een stuk soepeler zal verlopen. Als je de angst van je kind rondom tandarts Bos en Lommer niet kunt wegnemen, kun je ze wel proberen gerust te stellen via andere mogelijkheden. Dus ook via de kleding die ze dragen!

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je kan doen om je kids leuk aan te kleden.

Contactgegevens

Via info @ kiddyfashion.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden