Kiddy fashion

Hoe hou je kind gemotiveerd voor school?

Geplaatst op

Als je een kind hebt dat worstelt om zijn of haar best te doen op school en niet gemotiveerd lijkt te zijn, wil je onderzoeken waar dat vandaan komt. Verschillende oorzaken kunnen ervoor zorgen dat kinderen niet goed presteren op school. Er zijn een aantal dingen die ouders kunnen doen om hun kinderen te motiveren op school. In deze blog vertellen we hoe. 

Wees betrokken 

Als ouder is je aanwezigheid in het schoolleven van je kind cruciaal voor zijn of haar inzet. Maak samen huiswerk en laat je kind weten dat je wilt helpen wanneer dat nodig is. Maak er een gewoonte van om te vragen wat je kind op school heeft geleerd. Door je interesse te tonen, laat je zien dat school leuk en interessant kan zijn. Dit is vooral effectief bij jonge kinderen, die hebben vaak de neiging enthousiast te zijn over datgene waar jij enthousiast over bent. Dus breng het vooral over! 

Laat het grote plaatje zien 

Vooral bij oudere kinderen kunnen simpele herinneringen aan hun lange termijn doelen soms helpen. Herinner ze eraan dat het afraffelen van school consequenties heeft: niet worden toegelaten op de universiteit die hij of zij wil, het diploma niet halen en dus misschien wel niet alles eruit te halen wat erin zit. 

Fouten maken mag 

Niemand kan voor elke toets een 10 halen of perfecte scores krijgen voor elke opdracht. Hoewel kinderen aanmoediging nodig hebben, onthoud dat tegenslagen natuurlijk zijn. Soms leren kinderen alleen hoe ze zich goed op school kunnen voorbereiden door erachter te komen wat er gebeurt als ze niet zijn voorbereid. 

Hulp van buitenaf 

Als het je zelf niet goed lukt om je kind te motiveren, of er ontstaat hierdoor spanning tussen jou en je kind, vraag dan hulp van buitenaf. Neem bijvoorbeeld bijles in Amsterdam en laat het over aan professionals.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je kan doen om je kids leuk aan te kleden.

Contactgegevens

Via info @ kiddyfashion.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden