Kiddy fashion

4 leuke webshops voor duurzame kinderkleding

Geplaatst op

Vandaag de dag wilt iedereen zijn of haar steentje bijdragen aan een betere wereld. Dit zou je kunnen doen door het kopen van duurzame kinderkleding. Een kledingstuk krijgt het label ‘duurzaam’ als het productieproces het milieu weinig belast. Daarnaast wordt er bij een duurzame kledingproductie rekening gehouden met de werkomstandigheden van het personeel die de kleding fabriceert. Ook het type stof dat ze gebruiken speelt een rol. Het verbouwen van katoen heeft bijvoorbeeld een groot effect op het milieu. Voor de productie van duurzame kleding maakt men gebruik voor alternatieve stoffen. Naast het label ‘duurzaam,’ kan de kleding ook zijn voorzien van het label fairtrade, ecologisch, organic, fair fashion of sustainable. Maar waar kan je leuke en duurzame kinderkleding kopen? In deze blog behandelen we het.

Ibifreelife.nl

Ibi Free Life is een kinderlifestyle brand en foundation die is opgericht om bij te dragen aan een schone oceaan. Een deel van het geld dat Ibi Free Life ophaalt door de verkoop van hun lente- en zomercollectie en herfst- en wintercollectie doneren zij aan de iBi Foundation. Met dit geld draagt Ibi Free Life bij aan projecten die de strijd aangaan met plastic in de oceaan. Zij verkopen hippe en leuke duurzame meisjeskleding en duurzame jongenskleding.  

Littleboomerangamsterdam.nl

Een andere leuke webshop is Little Boomerang Amsterdam. De eigenaressen maken nieuwe kleding van gebruikte kleding voor zowel jongens als meisjes. Waardoor ieder kledingstuk een tweede leven krijgt. Zo is een overhemd van paps ineens een leuk rokje geworden.

Maedformini.nl

De naam zegt het al een beetje, maar Maed For Mini verkoopt alleen kleding voor baby’s en peuters. Deze webshop is begonnen door ouders Maerie en Edward. Zij maken mooie kleding met schattige printjes. In het productieproces houden ze rekening met het milieu en steunen ze lokale bedrijfjes.

Stoerebinkies.nl

Een stoere webshop voor onze kleine binkies is Stoerebinkies.nl. Deze webshop is – je raadt het al – alleen gericht op jongens en verkoopt kleding die gemaakt wordt van milieuvriendelijke materialen onder goede arbeidsomstandigheden.

Gerelateerde berichten

10 tips bij het ontwerpen van je eigen T-shirt

Ben je van plan je eigen kleding te bedrukken? Het uiteindelijke resultaat kan niet altijd overeen komen met het prachtige ontwerp dat je op papier...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je kan doen om je kids leuk aan te kleden.

Contactgegevens

Via info @ kiddyfashion.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden